3 nyttige apps, du kan bruge som borger i Risskov

Teknologiens fremskridt er blevet en integreret del af vores hverdag, og mobilapplikationer blevet uundværlige redskaber til at forenkle og forbedre vores daglige liv. Dette gælder ikke mindst for indbyggerne i Risskov, hvor en række innovative og yderst nyttige apps tilbyder løsninger til at gøre lokallivet mere effektivt og behageligt.

I det følgende vil vi kigge på 3 apps, der kan anbefales til borgere i Risskov:

I det følgende kan du læse mere om disse nyttige apps, og se eksempler fra brugeroplevelsen.

Borgertip Aarhus – app til trafik og vej forbedringer nær dig

Den første app vi vil kigge på, som Risskov Fællesråd anbefaler, er app’en Borgertip, hvor man kan bidrage med input til forbedring af trafik og vej.

Borgertip gør det bekvemt og ligetil at rapportere skader og andre forhold på kommunens veje og parkområder, som bør udbedres.

Det er Risskov Fællesråds oplevelse, at Aarhus Kommune tager tips fra Borgertips seriøst, og hurtigt udbedrer skaderne.

Du kan tilføje en kommentar og tage et billede med din smartphone som en del af rapporten. Efterfølgende vises din position på et kort, og du har mulighed for at justere et sigtekorn præcist til det sted, hvor du har observeret skaden. Hele din rapport sendes derefter til kommunen, som vil undersøge skaden nærmere.

Det er desuden særdeles nyttigt, at man i Borgertip kan se status på sin sag, og få at vide, når forbedringen er foretaget.

Borgertip er en særdeles nyttig app, man kan bruge som borger i Risskov til at indberette problemer med trafik, vej, belysninger og meget andet.

Nabohjælp – app – hjælp naboer og læs om begivenheder og indbrud

Den næste, særdeles nyttige app, vi vil kigge nærmere på, er Nabohjælp.

I app’en kan du finde alle de, der er klar til at hjælpe i nabolaget, inklusive Din Naboven.

Del information om mistænkelig adfærd og mobilisér naboerne ved indbrud. Spørg nabolaget om alt og organiser feriehjælp. Det er som at have Nabohjælps funktioner samlet i en praktisk app.

Det er også særdeles nyttigt, at man får notifikationer om indbrud i nærheden af den vej, man bor på.

Bliv en del af Nabohjælp, hvis du ønsker at bidrage til det mest veludviklede værktøj mod indbrud. Indbrudstyve vælger ofte steder ud fra tilgængelighed, tegn på værdier og tegn på liv. Især det sidste virker afskrækkende, og derfor forebygger aktiv Nabohjælp op mod hvert fjerde indbrud. Samtidig bidrager Nabohjælp til at skabe tryghed og trivsel gennem naboskab i nabolaget.

App’en Nabohjælp er et effektiv redskab mod indbrud. Risskov Fællesråd anbefaler alle veje i Risskov at melde sig ind i Nabohjælp.

Parkering – indberet ulovlig parkering

Den sidste anbefaling i vores top 3 er Indberet Ulovlig Parkering.

På siden https://aarhus.dk/borger/trafik-og-parkering/parkering/indberet-ulovlig-parkering kan du indberette en ulovlig parkering i Risskov, hvis du flere gange har oplevet ulovlige parkeringer på et bestemt sted.

Det er vores erfaring i Risskov fællesråd, at Aarhus kommune meget hurtigt reagerer på henvendelser, man sender ind, og sender personale til stedet til efterfølgende kontrol.

Vigtigt: Drejer din henvendelse sig om en akut opgave, hvor bilen skal fjernes, fordi den holder til gene eller fare, skal du i stedet kontakte Politiet på 114.

Indberet ulovlig parkering lader dig uploade et billede, markere stedet og indtaste kontaktoplysninger.

Send dit forslag

Har du andre app’s du ser kunne være nyttige for indbyggere i Risskov at benytte sig af? Så skriv gerne til Fællesrådet under kontakt.

Andre nyttige apps

Andre indbyggere i Risskov har også syntes godt om følgende apps eller sider:

Del artiklen med andre på