OM risskov fællesråd

Formålet med fællesråd i Aarhus

Risskov fællesråd er et fællesråd blandt Aarhus Kommunes 35 fællesråd, der tilsammen dækker hele kommunen. Fællesrådets formålsbeskrivelse er den samme for alle 35 fællesråd. Her er teksten fra Aarhus Kommunes hjemmeside:

Borgernes talerør

Du kan kontakte det lokale fællesråd, hvis du vil have kommunen til at interessere sig for konkrete forhold i dit lokalområde. Fællesrådet er borgernes talerør til byråd og den kommunale forvaltning.

Emner du kan tage op i dit fællesråd

Hvorfor er der så få legepladser i mit lokalområde? Hvad kan vi gøre for at give børnene en sikker vej til skolen? Hvorfor skal vi rejse til den anden ende af kommunen for at benytte en svømmehal?

Brænder du inde med spørgsmål om udviklingen i dit lokalområde, kan det være en god ide at kontakte dit lokale fællesråd. Det er rådets opgave at tage disse spørgsmål op i forhold til kommunen.

En paraplyorganisation for lokalområdet

Fællesrådet er en paraplyorganisation for områdets enkeltpersoner, firmaer, menighedsråd, skoler, biblioteker, børnehaver, grundejer- og beboerforeninger, og idrætsklubber. Det er et forum, hvor man drøfter og løser fælles opgaver.
Fællesrådet overvåger at de gældende Lokalplaner overholdes, når en projektudvikler vil bygge nyt.