Udvidelse af Risskov Skole

Aarhus Kommune planlægger udvidelse af Risskov Skole.

En indragelse af Skoleparken var også på tale.

Sammen med de lokale grundejerforneinger og naboer har vi spurgt Aarhus Kommune: Hvad er gået galt med skoleplanlægningen for Vejlby-Risskov?

Man sælger Vejlby Skole for 79 mio i 2016 til udviklere, der vil bygge lejligheder, og opdager så 6 år senere i 2022, at der mangler kapacitet, hvorfor man vil udbygge for 135 mio kr!

Risskov skole er udbygget flere gange med 1 etages bygninger, selv om den oprindelige skole er i 4 etager. Nu opdager man så, at man mangler udearealer.

Hvad gik galt?

Aarhus Kommunes elevtalsprognose fra 2020 viser, at der i 2025 vil være 884 elever på Risskov skole. Elevtalsprognosen fra 2022 viser nu, at der i 2025 vil være 991 elever. Hvad gik galt?

Elevtalsprognosen for Aarhus Ø holdt slet ikke, og der er ikke behov for en skole.
Hvor troværdige er egentlig prognoserne for Risskov Skole, som jo også er baseret på massiv nybyggeri?

Fællesrådet arrangerede et borgermøde på skolen den 23. november 2022, hvor rigtig mange fra Aarhus Kommune deltog. Der var dog ikke tale om “borgerindragelse” men en information om, hvilke løsninger, der IKKE kunne lade sig gøre.

Aarhus Kommune indhenter forslag til til udvidelsen fra eksterne konsulentfirmaer, og vi venter spændt på at få indkaldelse til møde her om, og håber stadig på en mulig “borgerinddragelse”…

Du kan se udbudsmaterialet her (25Mb)

Del artiklen med andre på